sâmbătă , 29 februarie 2020
ro
Ultimele articole

Tratament hepatita A

Ttratamentul pentru hepatita A nu este un tratament specific ci doar bazat pe administrarea de protectoare hepatice si vitamine.

Tratament hepatita A

Tratament hepatita A

Un rol important in tratamentul hepatitei A il reprezinta igiena riguroasa care poate reduce riscul de contaminare, insa NU asigura o protectie 100% eficienta si sigura.

Evolutia hepatitei cu virus A este aproape totdeauna favorabila, cu o vindecare completa, fara sechele. Nu se cunosc hepatite cronice si nici purtatori cronici de virus A, dupa infectia cu virus hepatitic A. Spre deosebire de celelalte forme de hepatita, putem spune ca hepatita A este o forma usoara de hepatita!

Perioada de covalescenta dureaza intre 30 si 60 de zile, si reprezinta perioada in care se face control periodic, clinic si de laborator si se consolideaza vindecarea.

Administrarea de imunoglobuline este o metoda rapida, scumpa si limitata in timp (3-6 luni de protectie). Vaccinarea este singura metoda cu adevarat sigura, rapida si eficace, asigurand protectia pe termen lung impotriva hepatitei A. Vaccinarea impotriva hepatitei A trebuie sa se faca anterior contactarii virusului hepatic.

Despre Cristina Ianuc

Absolventa a Facultatii de Medicina si Farmacie Carol Davila; Trainer Autorizat atestat de Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor (CNFPA); Consilier in Alaptare atestat de Crucea Alba; Educator perinatal si Trainer SAMAS; Expert Nutricia si Psihoterapeut in formare.

Trimite un comentariu

Adresa dvs. nu va fi facuta publica. Required fields are marked *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>