sâmbătă , 29 februarie 2020
ro
Ultimele articole

Simptome ADHD

Simptomele ADHD sunt evidente si nu trebuie decat sa acordati putina atentie presupusului pacient pentru a va convinge daca sufera de aceasta tulburare de comportament.

Simptome ADHD

Simptome ADHD

Simptome ADHD: Neatentia

Primul si cel mai important simptom ADHD este NEATENTIA! Initial, acest simptom ADHD poate fi trecut cu vederea insa, odata cu trecerea timpului, langa neatentie se mai adauga probleme de memorie si lipsa patiala sau totala de concentrare.

Simptome ADHD: Hiperactivitatea

Hiperactivitatea este urmatorul simptom ADHD. Pacientii care sufera de ADHD sunt extrem de activi. Ei nu pot sta in acelasiloc pentru mai mult timp si nu se pot concentra la o activitate statica.

Avand in vedere faptul ca boala ADHD incepe sa se manifeste din copilarie, multi pun hiperactivitatea pe seama varstei. Ei bine, nu intotdeauna un copil hiper-activ este si un copil perfect sanatos. Va sfatuim sa acordati o atentie deosebita comportamentului copilului dvs. si, in caz ca observati aceste doua simptome, adresati-va medicului!

Trebuyie sa stiti ca hiperactivitatea nu se manifesta numai la copii. Si persoanele adulte cu ADHD sunt hiper-active.

Simptome ADHD – Impulsivitate

Impulsivitatea este cel de al treilea simptom prin care puteti recunoaste o persoana care sufera de ADHD. Pacientii cu ADHD nu pot avea relatii sociale si/sau afective de lunga durata. Totodata, ei schimba foarte repede locurile de munca si, uneori, nu au limite in activitatile pe care le presteaza.

Alte simptome ADHD

Pe langa cele 3 simptome mari enumerate anterior, pacientii cu ADHD pot prezenta una sau mai multe simptome din lista de mai jos:

  • probleme de memorie
  • anxietate
  • furie
  • respect de sine scazut
  • abuzuri de substante nocive
  • capacitate organizatorica scazuta
  • depresie

Despre Cristina Ianuc

Absolventa a Facultatii de Medicina si Farmacie Carol Davila; Trainer Autorizat atestat de Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor (CNFPA); Consilier in Alaptare atestat de Crucea Alba; Educator perinatal si Trainer SAMAS; Expert Nutricia si Psihoterapeut in formare.

Trimite un comentariu

Adresa dvs. nu va fi facuta publica. Required fields are marked *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>