sâmbătă , 29 februarie 2020
ro
Ultimele articole

Preventie hepatita A

Preventia hepatitei A cuprinde atat modalitati sigure, cat si modalitati mai putin sigure.

Modalitatea sigura de preventie a hepatitei A

Preventie hepatita A

Preventie hepatita A

Cea mai sigura metoda de preventie a hepatitei A este vaccinarea. Vaccinarea este recomandata atat copiilor cat si persoanelor care calatoresc in zone cu risc crescut de infectie cu virusul hepatitei A.

Vaccinul impotriva hepatitei A contine virus inacitv care stimuleaza sistemul tau imun sa formeze anticorpi. Odata formati anticorpii, contactarea virusului hepatic A nu mai este posibila, acestia luptand in momentul in care organismul dvs. este expus la o posibila infectie cu virus hepatic.

Vaccinul anti hepatita A se face atat copiilor cat si adultilor. Vaccinarea se efectueaza in brat, in muschiul superior. Pentru rezultate optime, este recomandat efectuarea a doua inhectii la un interval de timp de 6-12 luni de la prima doza.

Alte modalitati de preventie a hepatitei A

Daca nu sunteti adeptul/adepta efectuarii unui vaccin pentru dvs. sau copilul dvs., trebuie sa acordati o atentie sporita regulilor de igiena. Spalarea frecventa si corecta a mainilor cu apa calda si sapun dupa ce ati mers la toaleta, dupa schimbarea scutecului copilului si inainte de a pregati masa pot preveni transmiterea hepatitei A.

Despre Cristina Ianuc

Absolventa a Facultatii de Medicina si Farmacie Carol Davila; Trainer Autorizat atestat de Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor (CNFPA); Consilier in Alaptare atestat de Crucea Alba; Educator perinatal si Trainer SAMAS; Expert Nutricia si Psihoterapeut in formare.

Trimite un comentariu

Adresa dvs. nu va fi facuta publica. Required fields are marked *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>