sâmbătă , 29 februarie 2020
ro
Ultimele articole
Home - Afectiuni si Boli - Hepatita A - Transmitere hepatita A - Hepatita A – Mod de transmitere

Hepatita A – Mod de transmitere

Modul de transmitere al hepatitei A este unul obisnuit pentru o infectie. Purtatorii asimptomatici de virus hepatic A, dar si cei simptomatici sunt pricipalele surse de infectie.

Mod de transmitere hepatita A

Mod de transmitere hepatita A

Transmiterea hepatitei A este digestiva sau fecal-orala:

prin intrarea in contact direct cu bolnavul, in special in cazul in care bolnavul:

  • este in cadrul unei colectivitati;
  • contamineaza alimentele sau apa.

Hepatita A NU se transmite prin sange sau contact sexual decat in cazuri foarte rare. Perioada de contagiozitate este de 2 saptamani inainte si 1 saptamana dupa debutul bolii. Daca ati contactat virusul hepatic A, va sfatuim sa stati cat mai izolat posibil in aceste doua perioade.

Trebuie sa mai stiti ca virusul hepatic A este prezent la bolnavi in fecale, incepand din ultima parte a perioadei de incubatie si in primele doua saptamani ale bolii.

Un procent cuprins intre 80% si 85% dintre persoanele cu varsta de peste 30 de ani au dezvoltat deja anticorpi fata de acest virus.

Despre Cristina Ianuc

Absolventa a Facultatii de Medicina si Farmacie Carol Davila; Trainer Autorizat atestat de Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor (CNFPA); Consilier in Alaptare atestat de Crucea Alba; Educator perinatal si Trainer SAMAS; Expert Nutricia si Psihoterapeut in formare.

Trimite un comentariu

Adresa dvs. nu va fi facuta publica. Required fields are marked *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>