sâmbătă , 29 februarie 2020
ro
Ultimele articole
Home - Afectiuni si Boli - ADHD - Diagnostic ADHD - Diagnostic ADHD

Diagnostic ADHD

Diagnosticul ADHD poate fi pus la varste fragede, De obicei, ADHD este diagnosticata in perioada copilariei, in jurul varstei de 6-10 ani. La aceasta varsta, copilul manifesta neatentie in mediul scolar, precum si o hiperactivitate in colectivitate.

Diagnostic ADHD

Diagnostic ADHD

Conform ultimelor cercetari medicale, ADHD nu isi poate avea inceputul la o varsta adulta. Toate cazurile de ADHD pornesc din copilarie, majoritatea avand cauze genetice. La varste mai mici de 6 ani, copilul poate manifesta hiperactivitate, fara ca acesta sa sufere de ADHD. Din acest motiv, asteptarea pragului de 6 ani este un lucru recomandat.

Diagnosticul ADHD cuprinde o serie de activitati ce trebuie intreprinse de catre medic si pe baza carora se poate spune cu certitudine daca pacientul sufera de aceasta tulburare comportamentala.

Etape de diagnostic ADHD

Diagnosticul ADHD se poate pune in urma realizarii urmatoarelor evaluari:

  • anamneze,
  • discutii cu parintii persoanei suspecte de ADHD,
  • analiza activitatii scolare cu accent pe absente, atentie in timpul orelor de curs, note la purtare.

Aceste evaluari trebuie completate de examene medicale ce includ:

  1. CT (computer tomograf),
  2. electroencefalograma,
  3. homoleucograma,
  4. RMN (rezonanta magnetica nucleara),
  5. examene neurologice si teste de inteligenta.

ADHD este o tulburare ce poate avea repercusiuni catastrofale pentru viata pacientului. Nedepistata la timp sau ignorand simptomele acestei afectiuni, pacientul va ajunge la o stima personala extrem de scazuta, frustrari, deceptii, stari anxioase si depresii. Mai mult, viata inter-personala va avea si ea mult de suferit din aceste cauze.

Testul WURS

Testul WURS reprezinta un chestionar compus din 25 de intrebari despre copilaria pacientului si reprezinta una dintre modalitatile de diagnosticare ADHD. In urma acestui test, se poate stabili daca pacientul sufera, intr-adevar, de ADHD si, mai ales, cat de severa este tulburarea in cazul lui.

Despre Cristina Ianuc

Absolventa a Facultatii de Medicina si Farmacie Carol Davila; Trainer Autorizat atestat de Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor (CNFPA); Consilier in Alaptare atestat de Crucea Alba; Educator perinatal si Trainer SAMAS; Expert Nutricia si Psihoterapeut in formare.

Trimite un comentariu

Adresa dvs. nu va fi facuta publica. Required fields are marked *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>