marți , 2 iunie 2020
ro
Ultimele articole

Aritmiile

Ce se ascunde in spatele aritmiilor cardiace?

Termenul de aritmie face referire la o functionare anormala a inimii caracterizata ptrin-o dereglare a ritmului inimi, fie sub raport frecventei, fie sub cel al refularitatii frecventei cardiace.

Aritmia nu se naste doar atunci cand apar variatii ale frcventei cardiace deoarece in unele cazuri acestea sunt normale. Aritmia ia nastere in momentul in care excitatia exlectrica apare in alte locuri decate cele obisnuite ca nodul sinusal, nodul atrio-ventricular sau ventricule sau atunci cand unda electrica este deviata de la directia sa de propagare. Ritmul alert al batailor inimii se datoreaza extrasistolei, o bataie suplimentara care intrerupe secventa normala de activarea a muschilor cardiaci.

Aritmiile

Aritmiile

Contractiile miocardului normale se numesc sistole iar relaxarile se numesc diastole. Un ciclu cardiac este format dintr-o sistola si o diastola, cea din urma fiind mai lunga intr-ucat inima nu poate functiona cu datorie de oxigen. Cu toate acestea, in cazul aritmiei apare acea extrasistola dupa care urmeaza o pauza compnsatoare ce se aseamana cu o intrerupere a ritmului cardiac, determinand aparitia simptomelor caracteristice.

Diagnostic aritmii

Stabilirea diagnosticului in cazul aritmiilor cardiace se face pe baza mai multor investigatii, insa sunt foarte importante informatiile furnizate doctorului cu privire la istoricul medical, consumul de cafea, tutun, alcool, administrarea unor medicamente, stare generala (oboseala, stres), activitate fizica (efort depus).

Dupa acest consult initial, doctorul recomanda pacientului unul sau mai multe exemene medicale:

  1. electrocardiogramele de repaus si de efort,
  2. electrocardiograma ambulatorie,
  3. inregistrarea (durata: 15-40 de secunde) a activitatii inimii la aparitia simptomelor, cu ajutorului unui aparat care functioneaza asemenator cu electrocardiograma, insa acesta este purtat de catre pacient,
  4. radiografiile, ecocardiografiile, rezonanta magnetica cu ajutorul carora se poate afla cu usurinta marimea inimii, ritmul cardiac, debitul sanguin, functionarea valvelor,
  5. explorarea electrofiziologica permite identificarea precisa a cauzei.

Despre Cristina Ianuc

Absolventa a Facultatii de Medicina si Farmacie Carol Davila; Trainer Autorizat atestat de Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor (CNFPA); Consilier in Alaptare atestat de Crucea Alba; Educator perinatal si Trainer SAMAS; Expert Nutricia si Psihoterapeut in formare.

Trimite un comentariu

Adresa dvs. nu va fi facuta publica. Required fields are marked *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>