sâmbătă , 29 februarie 2020
ro
Ultimele articole

Analize hepatita A

Analizele pentru hepatita A sunt, in principal, analize de sange. Medicul va suspecta ca ai hepatita A in functie de simptomele tipice pe care le ai.

Analize hepatita A

Analize hepatita A

O analiza de sange va detecta daca esti infectat cu virusul hepatitei A. Testul identifica prezenta in sange a anticorpilor pe care sistemul tau imun ii produce atunci cand organismul vine pentru prima oara in contact cu virusul. Anticorpii protejeaza organismul impotriva bolii, atasandu-se de virus si distrugandu-l.

Odata ce te-ai vindecat, sistemul tau imun dezvolta un al doilea tip de anticorpi care te vor proteja de virus pe toata durata vietii. Astfel, daca ai avut hepatita A in trecut, nu te mai poti imbolnavi din nou.

In plus, medicul poate recomanda alte analize de sange care se numesc teste hepatice si masoara nivelul unor enzime si al altor substante produse de ficat. Aceste teste evidentiaza inflamatia de la nivelul ficatului si cat de bine functioneaza acesta.

Despre Cristina Ianuc

Absolventa a Facultatii de Medicina si Farmacie Carol Davila; Trainer Autorizat atestat de Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor (CNFPA); Consilier in Alaptare atestat de Crucea Alba; Educator perinatal si Trainer SAMAS; Expert Nutricia si Psihoterapeut in formare.

Trimite un comentariu

Adresa dvs. nu va fi facuta publica. Required fields are marked *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>